Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δε πάνε μόνο οι Χιώτες 2-2 , ο Θάνατος φέρνει μαζί του Ζωή. (ΛΕΝΤΖΟΣ ΚΑΦΕ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ)


ΛΕΝΤΖΟΣ ΚΑΦΕ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ


 Ένα ιστορικό μαγαζί που μεγάλωσε γενιές έκλεισε, λόγω της οικονομικής κρίσης των ημερών. Ένας φραπές που "ερευνήθηκε" για τη μυστική του συνταγή, ένας φραπές που αγαπήθηκε, συνδέθηκε με διάφορους ανθρώπους και γεγονότα. Όχι με εμένα όμως. Νομίζω τους καταλαβαίνω ελάχιστα καθώς το αντίστοιχο μαγαζί που με μεγάλωσε το έκλεισα. Ναι δε πατάω, είναι χάλια πιά να'ναι χάλια και να μην έχω και λεφτά. (ε?) μπρος στο θέμα μας.

 Δε θέλω να μειώσω το μαγαζί ή το τι σήμαινε/ σημαίνει για τον καθένα. Θέλω να αρπάξω απ'τα μαλλιά αυτή την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω αυτό το "τέλος εποχής", για "την αρχή μιάς άλλης εποχής", που ούτως ή άλλως, φυσιολογικό αναπόφεκτο επόμενο είναι.

Ο Θάνατος φέρνει μαζί του Ζωή


 Το ότι έκλεισε ένα μαγαζί, μία επιχείρηση, ο χώρος αυτός δε σημαίνει πως δε θα περάσουν κάτι παρόμοιο οι επόμενοι. Ένα στέκι. Απλά περνώντας τα χρόνια αλλάζουν τα δεδομένα. Εκεί που έκανες ένα μαγαζί στέκι, το μαγαζί απαιτεί χρήματα, σιγά-σιγά οφείλουμε σαν "πολίτες της κρίσης" (...) ,ορθής μάϊστα, να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Και ή να προσαρμόσουμε ή να προσαρμοστούμε. Πλατείες, πάρκα και χώροι που δεν απαιτούν απ'τους παρευρισκόμενους ΧΡΗΜΑΤΑ. Αχ ναι μωρέ.. Αυτοί οι χώροι όμως πρέπει να ονομάζονται "Καταλήψεις" όμως ε? Μπρρρ κι έχει κι αναρχικούς σατανιστές με όπλα ναρκωτικά ξένες ιερόδουλες κλπ μέσα όμως. "Έτσι λέν'τα κανάλια μάνα μου". Ναι ρε μάνα-μάνα μου αλλά πάνε αυτά. Δε παίζουν λεφτά. Κι η αλήθεια είναι πως και να παίξουν δε τα θέλω, δε θέλουμε λεφτά πιά μάνα. Μόνο αγάπη. Και αγάπη (η άλλη, αυτή που πουλάει και πουλιέται).

 Κλείσε ιστορικό καφέ του Παγκρατίου κι είθε ήδη να σχεδιάζουν στον ίδιο χώρο να ανοίξει η φιλοξενία κάθε προσπάθειας για την τέχνη και τους νέους, την έκφραση τους χωρίς να πληρώνουν ένα σωρό λεφτά. Για μιά ζωή χωρίς λεφτά. Μιά αρχή κι εκεί.

Αλλά το θέλουμε αυτό? Το θέλουν κι οι άλλοι που θα πούνε "ουου κατάληψη! αναρχικοί!"? Εμείς θέλουμε τις ευθύνες, την υποχρέωση? Γιατί εκείνοι ομολογουμένως θέλουν να τα πουνε αυτά...

Παύλος - vlospa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου