Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σκέψου το ξανά, Τι είναι για κάποιους

Τι είναι για κάποιους...

 Πριν ρίξεις τη φόλα έχεις σκεφτεί τι σημαίνει για κάποιους αυτό το θαυμάσιο τετραποδάκι που ονομάζουμε σκύλο?

 Από κουτάβια που έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε γλυκούλικα, σε όλη τη ζωή που μπορούν να έχουν αυτά πλάσματα μπορούν να μας δείξουν εκφάνσεις αυτής της "γλύκας" που τα χαρακτηρίζει. Και μόνο η ύπαρξη τους, οι κινήσεις τους κι εκφράσεις τους μας προκαλούν την τάση να ασχοληθούμε μαζί τους, να παίξουμε μαζί. Μεγαλώνοντας μεγαλώνει κι η κατανόηση, η αγάπη, η συνενόηση. Τα όσα κερδίζει κανείς από ένα σκύλο αν αριθμηθούν για μένα θα χάσουν την αξία τους. Φαντάσου τα! Δημιούργησε τα. Και κράτα όσο μπορείς αληθινά...

 Αδέσποτα και κακοποιημένα σκυλιά που είναι παντού δυστυχώς (μη πω "όπου είναι άνθρωποι. τυχαίο? δε νομίζω", άστο είμαι σίγουρος.) κι όμως ακόμα η πληγωμένη και φοβισμένη καρδούλα αυτά τα ματάκια, έναν άνθρωπο να τα πάρει σπίτι και να τους δώσει όλα όσα αξίζουν μα τους στερήσαν. Τέτοιες ψυχούλες, εκτιμάνε αφάνταστα και ΔΕΝ ξεχνάνε, μονάχα καταλβαίνουν ή απορούν, υπομένουν συνεχίζουν κι αγαπάνε. (δάκρυ)

Ο σκύλος που καθημερινά με 2 βόλτες, μία πρωινή δεκάλεπτη και μία το μεσημέρι προς απόγευμα εικοσάλεπτη βόλτα, λένε (αυτοί που έχουν πει κι άλλα πολλά), είναι εντάξει.
Δε θα κάτσω να διαφωνήσω, αν κι ανάλογα τη ράτσα εξαρτάται αυτό, αλλά θα'θελα να σημειωθεί το εξής. Σκυλιά μεγαλόσωμα απαιτούν όχι απλά μεγάλη βόλτα. Απαιτούν άσκηση. Βουνό. Αλλιώς θα τα πηγαίναμε κι αυτά γυμναστήριο. Όχι τσιμέντο λοιπόν, μα φυσικό περιβάλον, μυρωδιές. Κι όχι μόνο ο μεγαλόσωμος σκύλος. Έχεις σκύλο και μπορείς να πας βουνό? Έστω μιά φορά τη βδομάδα. Πήγαινε τον. Είναι και άσκηση για σένα, το περπάτημα κάνει καλό, λένε..

 Τα σκυλιά, πέρα από παρέα και την καλιέργεια μίας σχέσης μαζί μας, έχουν κι άλλα πράγματα που μπορούν να κάνουν για να μας εξυπηρετήσουν. Σκύλοι οδηγοί τυφλών. Σκύλοι δίωξης ναρκωτικών κι εντοπισμού εκρηκτικών. Φύλακες. Τσοπανόσκυλα. Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει το άρθρο οπότε θα αναγκαστώ να το θέσω ώς "λένε". Οπότε, λένε πως σε μία πτέρυγα νοσοκομείου καρκινοπαθών της Ελλάδας, για μία φορά την εβδομάδα, πηγαίναν στους νοσηλεύομενους, όσους ήθελαν, κατοικίδια ζώα για μία ώρα. Όσοι συμμετείχαν, λένε, παρουσίασαν κάποια βελτίωση.

 Σκέψου λοιπόν. Αξίζει να ρίξεις φόλα σε μία σχέση που δεν έχει ακόμα αρχίσει μαζί σου?
Ρίξε φόλα σε τέτοια σκεπτικά. Κάντα χθεσινά! (γλυκόπικρο χαμόγελο)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή ένα σκυλί μίας κυρίας που είδα να μυρίζει κάτι και να σωριάζεται στο έδαφος. Το έβλεπα. Ήταν 1 στενό απόσταση. Έτρεξα. Μα μου φάνηκε μίλι καθώς οι σκέψεις είχαν χαράξει κυκλική πορεία στο μυαλό μου. Τι είναι για την κυρία αυτή αυτό το ζωάκι, τι έχουν περάσει μαζί, πως θα αισθανθεί όταν θα το χάσει, τι νιώθει τώρα? Μέχρι να φτάσω το σκυλάκι σηκώθηκε και τα δάκρυα γίνανε χαράς...!
 Σε παρακαλώ λοιπόν, σκέψου το ξανά.

Παύλος - vlospa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου