Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τελευταία Ευχή

Χρόνια πολλά? Μα πας καλά συνάνθρωπε μου?


  1-2, εισπνοή - εκπνοή, ξεκινώ! Γοργά γοργά και προσπερνώ. Όσα μου εύχονται όσα έρχονται κι απέρχονται. Και χωρίς πολλά. αναρωτήσου μαζί μου με το 3 τι στον κόρακα εκπροσωπεί η ευχή? Δε θέλω "να τη δω" "σκληρός" ή κάτι τέτοιο, είμαι πολύ ευθραυστό άτομο (οι λίγοι που με ξέρουν ίσα που με ακουμπούν μη σπάσω, αλλά αρκετά με εμένα).

1,2,3.


1. Για μένα η ευχή είναι έκφραση αδυναμίας. Όχι απαραίτητα αδύναμος σωματικά ή πνευματικά. Αδυνατείς ας πούμε να προσέξεις για την υγεία ενός ατόμου λόγω του ότι μένει αλλού, μακριά. Ούτε πνευματικά ανάπηρος είσαι ούτε σωματικά απαραίτητα. 

2. Συμπεραίνω λοιπόν, πως (για μένα) εύχεσαι όταν δε κάνεις κάτι ο ίδιος. Μπορείς/ δε μπορείς. Θες/ δε θες.

3. Θρησκεία. Όχι δε θα επιτεθώ, απλά, θα αναφερθώ. Ακόμα κι ο πιστός ,για μένα, έχει εναποθέσει ελπίδες, ευθύνες και εν τέλει τη ζωή την ίδια σε κάποιον άλλο. Η βασική του ευχή όμως έχει πραγματοποιηθεί κι ύστερα έχει μόνο υπο-ευχές. Κάλυψε την ανάγκη και σειρά έχουν οι επιθυμίες. Και στις 2 περιπτώσεις δεν κούνησε δάχτυλο.

(4. -X-mass bonus : Είσαι μαζόχα και εύχεσαι χρόνια πολλά στον οικονομικά, ψυχολογικά, και άλλα πολλά πολλά πάρα πολλά (αν όχι ήδη σε λίγο), κατεστραμένο Έλληνα? Δηλαδή πόσο ακόμα του εύχεσαι να ζήσει ενώ τον βλέπεις να ζει κατά αυτόν τον τρόπο? ...)

 Ε και?


 Ε και? αυτό που θέλω να πω είναι "άντε πιά με τις ευχές". Δε κουραστήκατε να περιμένετε από άλλους παράγοντες να κάνουν όσα οφείλετε οι ίδιοι, για εσάς για αρχή και για όλους μας κατ'επέκτασην? Ναι ρε, δεν εύχομαι στους φίλους μου κάποια πράγματα, τα φροντίζω ο ίδιος. "Αχ έπινε ηρωίνη και θα μείνει μόνος τώρα που έχει κόψει και προσπαθεί να επανέλθει στα φυσιολογικά του, μακάρι να βρεί κάποιον." Άμα πρόκειται για παλιό/νέο φίλο και χρειάζεται έναν άνθρωπο τι εύχεσαι? Πήγαινε γίνε αυτός ο άνθρωπος που χρειάζεται! Είσαι όμως, έστω και πουθενά κοντά σε αυτό? Ή είσαι ένας ευχούλης, που δε θα βρεί τρόπους για να κάνει αυτό που θέλει, μα δικαιολογίες για να το εγκαταλείψει να το φορτώσει σε κάποιον άλλον να το κάνει για εκείνον? Χρόνια καλά λοιπόν για αρχή. Να ξέρουμε τι λέμε, για να ορίζουμε και τι κάνουμε εδώ πέρα. Κι όχι ευχές. Πράξεις.

Καλές εξισώσεις με γνωστούς κι αγνώστους!

Παύλος - vlospa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου