Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Χρόνος / η αιώνια μάχη



 Αν είναι κάτι που ανέκαθεν υπήρχε, ποτέ δεν έπαψε και ποτέ δε θα πάψει, να υπάρχει, αυτό είναι ο χρόνος. Αν είναι κάτι που ο άνθρωπος έχει και εάν χάσει συχνά μπορεί να το βρει πάλι, αυτό είναι ο χρόνος. Αν είναι κάτι που ο άνθρωπος δε θα σταματήσει να πολεμά, αυτό είναι ο χρόνος.

 Ο χρόνος περνάει, η ζωή κυλάει. Ο χρόνος συνεχίζει να περνάει με τον ίδιο ρυθμό, η ζωή όχι. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χρόνο στη ζωή που έχουμε κι ύστερα να τον εξοικονομήσουμε πάση θυσία. Προσπαθούμε να βρίσκουμε διάφορα πράγματα να κάνουμε σε αυτό το διάστημα που μας δίνεται, χόμπι, ασχολίες, συνήθειες, για να περάσει ο χρόνος (όπως θεωρούν μερικοί, λες και είναι ακίνητος) πιό ευχάριστα (όπως θεωρούν μερικοί άλλοι).

 Γεμίζουμε τον χρόνο μας κι ύστερα προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο. Δημιουργούμε επιθυμίες, τις μασκαρεύουμε σε ανάγκες και προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε σε αυτές όλο και λιγότερο απ'τον χρόνο μας, με το πέρασμα του χρόνου.

 Βιαζόμαστε. Χανόμαστε. Αρχικά θέλουμε να περάσει γρήγορα ο χρόνος, ύστερα αργά κι ενδιάμεσα θα θέλαμε να κάνει τις παύσεις του. Για να "απολαύσουμε" τη στιγμή. Λες και δε μπορούμε να την επαναλάβουμε. Λες και δεν είναι δυνατό να έρθει πάλι. Εντάξει ίσως όχι κάθε φορά. Μα μερικές φορές είναι και δικό μας λάθος! Θέλοντας να επιμηκύνουμε τη στιγμή, θέλοντας να μη τη ξεχάσουμε, δε θυμόμαστε να τη ζήσουμε.

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου