Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Soft style (Οι Φλώροι) του σήμερα (παρτ δύο)


 Συμβιβαστήκαμε δηλαδή. Πως όμως? Μα με την αποφυγή του αγνώστου, την επιδίωξη και την εξασφάλιση του σίγουρου του γνώριμου, εκείνου που δεν έχει ρίσκα, ενδεχόμενα πόνου στεναχώριας κλπ. Η περιπέτεια έγινε μυθιστόρημα ταινία και σειρά στο χαζοκούτι. Οι ήρωες? Κόμιξ!

 Σαν να μη μας έφθανε ο δικός μας συμβιβασμός κοιτάμε να συμβιβάσουμε και τους επόμενους. "Μην κάνεις αυτό, δεν αποφέρει χρήματα δόξα καριέρα". "Μη δοκιμάσεις εκείνο, μπορεί να τραυματιστείς". "Μην μιλάς όπως αισθάνεσαι, μίλα όπως σου ζητάνε, μπορεί να τιμωρηθείς". Με τα πολλά, πρώτα σε εμάς που κάποια στιγμή αρχίσαμε τις πρώτες μας προσπάθειες "αξιολόγησης των αξιών (που μας παρουσίασαν)" μπήκε η ιδέα "Μην είσαι ο εαυτός σου, θα αποξενωθείς!" Κανείς δε γεννήθηκε για να'ναι μόνος, πόσο μάλλον για να αισθάνεται. Όταν λοιπόν ένας θέλει να αποφύγει ακόμα κι αυτό, συμβιβάζεται με τον άλφα ή βήτα τρόπο, για λίγο, για πολύ για πάντοτε. Αφού ξεκίνησε η αυταπάτη η 2η φωνή εκλιπαρεί να παρουσιάσει την... "απάτη"!

 Κοροϊδέψαμε τους αυτούς μας στον καθρέφτη. Μιά χαρά δεμένα ματάκια όταν περνάμε δίπλα από άλλα πλασματάκια, ζωάκια κι ανθρωπάκια. Φτιάξαμε τις μάσκες μας και πήγαμε όλοι μαζί θέατρο να δούμε την παράσταση. Η απάτη περιέχει μάρκετινγκ, αγορά προσωπικότητας, ανταλλαγή απόψεων γκλαμουριάς και χαΐλας. Θα προωθήσουμε τον εαυτό μας με οποιαδήποτε απάτη στον οποιοδήποτε απατεώνα αρκεί να γίνει (και να φανεί!) η συναλλαγή, είναι αγορά, ενοικίαση ή ανταλλαγή. Πανηγύρι κανονικό. Κι η προσωπικότητα μας? Στα ύψη! Νομίζουμε.. "Ό,τι ανεβαίνει πέφτει", λένε. "Ό,τι νομίζει ό,τι ανέβηκε πέφτει ακόμα πιό κάτου", λέω εγώ. Και ξέρουμε τι χρειάζεται για να πέσουμε. Αυτοκριτική! Μπίιιπ! Αυτό όμως αποφεύγεται καθώς μπορεί να αποφέρει τύψεις, στεναχώρια, δάκρυα, πόνο, "άμαν κακό, κλείστο γρήγορα καλέ θα μας φάει!".

 Και κάπως έτσι, ζήσαμε εμείς σκατά κι αυταπάτες μας καλύτερα.

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου