Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Διαδρομή χωρίς επιστροφή


 Ακόμα μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο. 19 χρονών νεκρός. Για ένα εισιτήριο. Είτε το έκανε μόνος, είτε ο ελεγκτής, το αποτέλεσμα είναι πως ο άνθρωπος αυτός δεν είναι πιά εδώ.

 Απορώ. Λιγότερο με το παιδί, έτσι όπως είναι οι καιροί. Λίγο παραπάνω με τους συνεπιβάτες, για μένα το ίδιο παραβάτες. Απορώ αν κάνω καλά και απορώ, ή μήπως παρωπίδες στα μάτια μου φορώ για να μη δω την αλήθεια στον κόσμο αυτό. Τραγικό. Το ανέχτηκαν όλοι. Λίγη φωνή διάβασα ρίξανε και μετά πάλι κάτω οι κώλοι. Μέχρι να φανεί το αίμα. Λες και μέχρι τότε νόημα κανένα. Μα έτσι πιστεύουμε, εσφαλμένα. Κρίνουμε σαν ηλίθιοι, σβέλτα και βεβιασμένα.

 Και λίγο πιό ωμά, απορώ που οι συνεπιβάτες ΔΕΝ πέρασαν το δικό τους, στους αρμόδιους, οδηγό κι ελεγκτή. Είστε πόσοι ρε ηλίθιοι τι θα σας κάνουν? Θα φέρουν πουλμαν (κλούβα) να σας μαζέψουν?? "Μέχρι εδώ!", ίσως ? Όχι απότι φαίνεται το γεγονός το αφήσατε να πάει παραπέρα! Αλλά έπρεπε να'στε οι ίδιοι στη θέση του παιδιού γιατί απ'όσο βλέπω για τον συνάνθρωπο δε κουνιέται κανείς απ'τη θέση του. Κοιτάζει την παρτάρα του, δωμάτιο με θέα την κοσμάρα του.

 Για τον αρμόδιο ελεγκτή αλήθεια τι χρειάζεται να ειπωθεί? Αυτόν το ζήλο να'χαν άλλοι ελεγκτές, ΌΧΙ εισιτηρίων, κι ίσως να μη φτάναμε εδώ. Τόσο παθιασμένος με τη δουλειά του ίσως? Με τη δουλειά του ελεγκτή και τις καθημερινές περιπέτειες που δε ζει? Ααφφφ (ήχος, απογοήτευσης) μα πρέπει να'σαι μπούφος αγαπητέ μπούφε. Οδηγέ εσύ κοίτα μπροστά, καλά πας, κατεύθυνση προς τα τσακίδια.

 Πφφ (ήχος, αυτό).. Προσπαθώ να το χωνέψω μα... Έτσι λειτουργούμε και καταλαβαίνω από που αντλούν τη χαζομάρα τους οι οδηγός κι ελεγκτής. Στο ότι μας  ενοχλούν τα αποτελέσματα κι όχι οι αιτίες τους. Γιατί τον χαζο-ελεγκτή δε τον χαλάει το γεγονός ότι το παιδί αναγκάζεται να μπει στο λεωφορείο και να μην έχει λεφτά για εισιτήριο να χτυπήσει, αλλά, τον χαλάει που δεν έχει εισιτήριο να χτυπήσει το παιδί.

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου