Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Viral la revoλ(ο)υσιόν


 Είναι 20 του Γενάρη του 2014. Ο Ξηρός προφανώς δεν αντέχει άλλο. Το σκάει και ξεκινάει την επανάσταση. Μέσω youtube. Viral, σου λέει, la revolution. Όλοι το είδαν, βλέπουν, θα το δουν. Όλα καλά, πάλι καλά, όλα καλά. Τώρα απλά αγοράζουμε μάσκα V For Vendetta και περιμένουμε σπίτι μας.

 Δεν μου επέβαλε ο Ξηρός μία σειρά από αστείες κυβερνήσεις. Ο κόσμος τους ψήφισε.
Δε μου επέβαλε ο Ξηρός μνημόνια. Ούτε απέλυσε χιλιάδες. Δεν έσπρωξε κανέναν στην αυτοκτονία, δε πήρε από κανέναν το φαγητό του ή τα λεφτά του. Ξέρουμε ποιοί δεν κρύβονται πίσω από αυτά. Είναι μπροστά μας. Και πάντοτε, μα πάντοτε βάζουν τοίχους κι οδοφράγματα ανάμεσα μας. Αστυνομία, στρατός, τρομοκράτες.

 Τώρα πάμε λίγο πιό σοβαρά. Με ένα βίντεο στο οποίο είναι εμφανές πως όσα λέει τα κάνει ανάγνωση, δε μου διαφέρει σε τίποτα απ'τις ειδήσεις των 20:00! Ή μήπως είναι άλλη ώρα οι ειδήσεις?... Και άντε εσύ, 'νταξ!

 Πάμε ακόμα λίγο πιό σοβαρά. Θεατές! Με ένα βίντεο του Ξηρού ανάψαν οι σκουριασμένες, αραχνιασμένες και παγωμένες μηχανές σας? Θα σβήσουν νεκρικά κατά την επόμενη απόπειρα κίνησης! Καλά ρε τον Ξηρό περιμένατε να το πω αλλιώς?

 Πάμε κι άλλο. Ποιός το πιστεύει τώρα αυτό? Όλοι σχεδόν δηλαδή, οπότε μάλλον ποιός το χωνεύει? Το φάγανε όλοι αμάσητο, το νέο απ'τον ΣΚΑΙ (καλός ΣΚΑΙ, μπράβο ΣΚΑΙ, αγαπάμε ΣΚΑΙ) είδανε και τη μάπα της αυθεντίας, τέλος. Το ψέμα το τρως το χωνεύεις και το χέζεις στη μούρη του καθενός. Μα είναι ο Ξηρός, γιατί αλλιώς να το βγάλει ο ΣΚΑΙ(ς)?

 Πάμε κι άλλο! ΤΙ θα αποφέρει αυτό το βίντεο? Για σκέψου. Κι άλλο. Κι άλλο.. Κι άλλο ρε! Πιό πολύ. Πιό βαθιά μωρέ. Σκάσε! Σκέψου κι άλλο. Μπράβο. Επαινώ την προσπάθεια σου και θα την την επιβραβεύσω με μία πληροφορία (πληροφορία είναι, τίποτα παραπάνω!). Αυξημένα Μέτρα Ασφάλειας. Κι άλλη αστυνομοκρατία, κι άλλα ΑΝΤΙ-ΑΝΤΙ-ΑΝΤΙτρομοκρατικά μέτρα. Ψακτικές, δεσίματα, εξακριβώσεις. Ωραίες διαδικασίες. Αυτά αποφέρει το βίντεο και γι'αυτό και εξαπλώθηκε σαν εμετός σε κατηφόρα.

 Πάμε κι άλλο? Άστο πιάσαμε πάτο, θα τρυπήσουμε κανά πάτωμα σε λίγο.

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου