Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ένας κουβάς πραγματικότητα



 Water bucket challenge. Σιγά την πρόκληση. Το να κοιτάξεις τη ζωή σου κατάματα, το να λουστείς τις συνέπειες των επιλογών σου, το να ξεκινήσεις τις πράξεις που αποφέρουν αργά αργά την αλλαγή, ααχ, αυτό είναι πρόκληση. Αλλά μάθαμε να ζούμε (?) εύκολα, το εύκολο θα προτιμήσουμε, κάθε απόπειρα υπόδειξη λαθών και δυσκολιών θα απορρίψουμε.

 "Μα αυτό είναι το φυσιολογικό. Αυτό κάνουν όλοι." Κι η πλειοψηφία δε θέλει να'ναι το μαύρο πρόβατο, μα το λευκό. "Το'κανε Bill Gates, ξέρεις ποιός είναι αυτός, χαζός είναι?". Εσύ ξέρεις ποιός είσαι? Γιατί προφανώς από χρώμα διαλέξε η πλειοψηφία. Λευκό. Και πρόβατο.

 Ημίμετρα κι απάθεια. Αυταπάτη και κατ'επιλογήν αμάθεια, πρόοδος κάθε σημάδι ημιμάθειας. Άρνηση. Για επίγνωση, για προσπάθεια για αλλαγή, εξέλιξη, μεταμόρφωση. Θες να κάνεις "κάτι" για τις αρρώστιες του κόσμου, για οργανώσεις? Μάθε πρώτα για αυτές. Θες αλλαγή? Κάνε κάτι διαφορετικό απ'το ήδη υπάρχον, απ'αυτό που σου πλασάρει ο ένας κι ο άλλος.

 Αλλά όχι. το "ασφαλές", το γνωστό, η πεπατημένη οδός. Χαραμίζουμε νερό, εθελοτυφλούμε ονομάζοντας το απόλυτα απαθέστατο τίποτα, σε "κάτι". Η σκέψη απαιτεί κι αποφέρει κόπο, συνειδητοποίηση, αυτοκριτική και μάλιστα σε σκληρό βαθμό. Μα καθετί σκληρό κι επώδυνο το απορρίπτουμε και το αποφεύγουμε.

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου