Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Razastarr LIVE (23 / 05 / 2014)


 Παρασκευή 23 Μαΐου 2014. Ούτε που γνωρίζω πόσα χρόνια έχουν να παίξουν ζωντανά οι Raza... Ξέρεις, δεν ήμουν της φάσης. Heavy metal άκουγα, κατά κύριο λόγο. Απλά γνώρισα βαθύτερα την περιοχή μου και τους ανθρώπους της. Έτσι ήρθα σε επαφή με το κίνημα, το μουσικό ιδίωμα, όπως θες πες το. Το χιπ χοπ θα γράψω εγώ.

 Βύρωνας μόνο χιπ χοπ! Ελληνική σκηνή, FF.C. & Razastarr, για αρχή. Τι ελληνική, δηλαδή, πιό συγκεκριμένα Βυρωνιώτικη σκηνή! Καλή αρχή κι έπεται συνέχεια. Πέρασαν τα χρόνια, τα μαθήματα που δώσανε τα 2 μεγαθήρια που ανέφερα δωθήκανε και μερικοί όχι απλά τα κατανόησαν μα και τα διαδίδουν, ακόμα. Με ίδια ή/ κι άλλα λόγια.

 Ψάχνοντας τη φάση, πήγα όσο πιό πίσω γίνεται, να το πάρουμε απ'την αρχή. Αδικία για κάθε νεότερο καλλιτέχνη. Σα τους αρχαίους Έλληνες που μιλήσανε για καθετί! Θεωρίες, αποδείξεις, υποδείξεις και πάει λέγοντας, τρέχοντας. Κι οι επόμενοι? Απλά τα παίρνανε και τα βάζανε σε εφαρμογή. Κάπως έτσι και με τους νεότερους της φάσης. Όλα έχουν ειπωθεί?

 Σίγουρα οι παλιοί δίνουν τη φόρμα κι οι νεότεροι το σχήμα. Μα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι έτσι. Οι Razastarr αγαπητέ αναγνώστη δώσανε μια φόρμα που όσα χρόνια κι αν περάσουν δε ξεθωριάζει, δε θολώνει, παραμένει φρέσκια κι ανανεώνει τη θέληση των νεότερων για "ταξίδια" (όπως το ορίζει ο καθείς) κι έκφραση. Ένας αστερισμός που δε μπορεί να σου τον κρύψει κανείς απ'τον ουρανό. Μόνο χέρια μπροστά απ'τα μάτια σου τον κρύβουν απ'τον μουσικό ορίζοντα.

 Χυτήριο. Ένας μικρός μα ζεστός χώρος φιλοξένησε ένα αποπνικτικό σύνολο συναισθημάτων διαφόρων ανθρώπων. Οι φάτσες των ανθρώπων μέσα δεν υπήρχαν. Ήταν σα να μην υπήρξαν σοβαρότερα προβλήματα μετά την μουσική απουσία των Razastarr. Δε το εννοώ με κακία. Παρότι ήταν αρκετοί ηλίθιοι στο LIVE. Ακούγοντας τις πρώτες νότες της φωνής του Νικόλα και του Οδυσσέα (γειά σου ρε Αντρίκο!) άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι περιμένει ο καθένας από αυτούς τους 2. Το περιμένω κι ο ίδιος, πλέον. Αφού δε λιποθύμησα απ'την κάπνα.

 Μας καλομάθατε κύριοι! Είπατε να μας ταξιδέψετε και πάλι απ'τη μία άκρη του κόσμου ως την άλλη του μυαλού. Και πίσω σε μέρη που δεν έχουμε επισκεφθεί ακόμα! Κι αναμένουμε με το εισιτήριο στο χέρι. Δε κοιτάμε προορισμό. Η διαδικασία του ταξιδιού είναι που μας ενδιαφέρει.

 Ο κύβος ερρίφθη και πάλι. Αυτή τη φορά τι τον σταματά? Αυτή τη φορά που γνωρίζει πως μόνο ο εαυτός του μπορεί να τον σταματήσει. Αυτή τη φορά που γνωρίζει πως δε θέλει να σταματήσει πάλι. 

 Υ.Γ. : Προς τα κουτά πλάσματα που σχολίαζαν περί ψήφου ότι θα ψηφίσουν Razastarr : 
Μπράβο ερπετά. Τώρα συρθείτε πάλι πίσω στις τρύπες και μη βγείτε παρά μόνο για την κύκνεια κλανιά σας. Οι υπόλοιποι, ίσως, προσπαθήσουμε αξιοπρεπώς να ζήσουμε μα και να πεθάνουμε, όχι όπως εσείς. Δηλαδή  αναξιοπρεπώς.

 Υ.Γ.2: Φιλικούς χαιρετισμούς στους παρευρισκόμενους : Σκηνοθέτης (FF.C.), JKone (phase 3) και Soulnek. Αυτούς γνώρισα, αυτούς ανέφερα, σίγουρα ήταν κι άλλοι.


Παύλος Μπέκας - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου