Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Nothing is real


 Τι ορίζει όμως ως αλήθεια κανείς και τι ως ψέμα? Βάσει της πραγματικότητας (του). Ποιά απ'τις 3 όμως? Αυτή που υπάρχει και προσπαθούμε να συλλάβουμε όλοι? Αυτή που βλέπουμε? Ή αυτή που ονειρεύεται ο καθείς μας? Αλήθεια... Η πραγματικότητα είναι ωραιότερη στα παραμύθια.

 Αλλά ποιός είπε πως ήδη δε ζούμε σε ένα (ή και παραπάνω) παραμύθι(α)? Ένα παιχνίδι τύχης είναι. Που και πότε θα γεννηθείς, από τι γονείς, με τι τρόπο, σε τι συνθήκες, θα αγαπηθείς, θα στερηθείς(?) τι θα βιώσεις και πως όλα αυτά μαζί θα σε επηρεάσουν στο πως θα τα ερμηνεύσεις όλα αυτά μαζί.

 Μπορεί κανείς να υποθέσει πως η πραγματικότητα ενός ανθρώπου δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα ερμηνευμένο σύνολο σκέψεων και βιωμάτων σε τυχαίες (γιά το άτομο) συνθήκες που έζησε/ ζει/ θα ζήσει. Αυτός ο κανείς που το υποθέτει αυτό είμαι εγώ. Και με βάση αυτό, υποθέτω κι άλλο. Υποθέτω πως "έτσι" (αν όντως είναι έτσι δηλαδή) ο καθένας έχει τους (κατανοητούς - δίκαιους ή/κι άδικους για τον καθένα άλλο ίσως) λόγους του για το πως έχει πλάσει την πραγματικότητα του.

 Λίγοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους κι οι πιό πολλοί είμαστε φυγόπονοι. Κοιταζόμαστε στον καθρέπτη μόνο για την εξωτερική μας εμφάνιση. Τη δικιά μας αληθινή πραγμτικότητα.

 Σκέφτηκα πως ίσως κάποιος θεωρήσει όσα γράφω πολύ απόλυτα και δε ξέρω τι άλλο.
Οπότε κάποιε, αν διαφωνείς
κάντο εξής.
Την πόρτα σου να διαβείς
και έξω να βγεις
όσα ανέφερα ψάξε να δεις.

 Πραγματικότητα... Ίσως το πιό προσωπικό παραμύθι του καθενός. Ένα παραμύθι που δε γράφεται απαραιτήτως. Χωρίς σαφή αρχή μα με σαφέστατο τέλος.

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου