Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ένας κόσμος ΌΧΙ για όλους


Free internet & WiFi γιά όλους στην Ελλάδα! Βοήθα τον διπλανό σου να αγοράσει έναν υπολογιστή. Ο κόσμος τρέχει, τρέξε κι εσύ! Μη μείνεις πίσω, ο τελευταίος πλένει τα πιάτα. Ποιά πιάτα αφού είναι όλα σπασμένα, τα σπάσαμε το Σάββατο στα μπουζούκια. Κάποιος πρέπει να μαζέψει και θα'ναι ο τελευταίος και δε θα'ναι τελευταίος...

 Ο έχων δύο χιτώνες να δίδει τον ένα! Λέγανε πως έγραφε κάποιο Ευαγγέλιο. Είτε Θεός το'πε, είτε άνθρωπος, άνθρωπος σίγουρα δε δείχνει να το άκουσε/ διάβασε ή να το θυμάται πιά. Ή τουλάχιστον όχι οπως τον ορίζει η πλειοψηφία των ανθρώπων. Βλέπεις (κράτα την αίσθηση της όρασης) πλέον όλα είναι εικόνα - κι η εικόνα οφείλει να'ναι όμορφη-, επιφανειακά και ρηχά, συνήθως. Μιά ωραία μονάδα σε μία εικόνα, ένα όμορφο σύνολο. Εμφάνιση. Το μεγαλύτερο καρναβάλι και κρυφτοκυνηγητο μαζί. Δε ξέρω ποιός είμαι ποιόν κυνηγάω γιατί τρέχω απο ποιόν να κρυφτώ. Χάθηκες? Όχι, ζαλίστηκες. Την έχεις ξαναπιεί αυτήν την ταινία σε οθόνες και στα μάτια σου έχει χαραχθεί σαν επανάληψη με διαφορετικά σκηνικά κι άλλους ηθοποιούς.

 Κοίτα στα περιοδικά, την τηλεόραση και τα μπλόγκ, δες ζωντανά σε κάποιο μαγαζί ή κάποιο χώρο (δημόσιο/ ιδιωτικό), άκου στο ραδιόφωνο. Εκείνους. Πολιτικοί, τραγουδιστές(...), ηθοποιοί, τηλεπαρουσιαστές, μοντέλα, δημοσιογράφοι, αθλητές, παράγοντες και πρόεδροι ή απλά παιδιά πολύ πλουσίων. Γλυκές φάτσες, όμορφες εκφράσεις, πάντα με στυλ της τελευταίας μόδας σε ένδυση κι υπόδηση, περιποιημένα πρόσωπα και μαλλιά. Λάμπουν. Οι σταρ μας. (...) Αλλά όσο απογοητεύομαι από αυτό άλλο τόσο απογοητεύομαι από το μέγεθος της μερίδας που τους ακούσει, βλέπει, στηρίζει, πιστεύει σε αυτούς και τους έχει ινδάλματα.

 Γιατί όπως θα'πρεπε, κατ'εμέ, να'χεις αντιληφθεί μέχρι αυτή τη γραμμή, πως ο κόσμος που προορίζουν είναι για εκείνους. Ο Σαμαράς την ευημερία της κλίκας του θα κοιτάξει, όχι πως θα την μεγαλώσει. To WiFi για αυτούς πάει, όχι για εμάς. Αλλά εσύ.. Όχι! Εκεί. Να γίνεις σαν κι αυτούς. Όχι να τους πολεμήσεις, ποτέ. Μέχρι την κατάρα είσαι. Ο κόσμος σου ανήκει, δε του ανήκεις εσύ. Ένας κόσμος, όχι για όλους.

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου