Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Δε με νοιάζει/ Δε θέλω να μάθω

Σσςςς... Το παιδί κοιμάται. Μη το ξυπνήσουμε και φρικάρει στο δωμάτιο με τους καθρέφτες. Εκεί κοιτά κανείς για φταίχτες. Εκεί δεν έχει φως να μπεις. Είσαι ήδη εκεί και το ξέρεις ή όχι κι έχει μόνο έξοδο. Ή μόνιμη κατοίκηση. Εσύ διαλέγεις.

 Που τα ακουμπάμε, σε ποιόν τα δίνουμε και πως τα χαλάμε. Τα λεφτά. Όλοι κατά του συστήματος, έτσι? Όλοι! Όλοι κατά του καπιταλισμού, έτσι? Όλοι! Τα σκουλαρίκια μου κουνιούνται.

 Κάνε το εξής αν θες. Ντύσου, ετοιμάσου για Σαββατοβραδινή έξοδο και πιάσε ένα τετράδιο κι ένα στυλό. Γράψε με το στυλό στο τετράδιο (έβγαλες το καπάκι ε? ή δεν είχε?) το όνομα της ταμπέλας στο κάθε ένδυμα και τα υποδήματα σου. Για να διαβάζεις αυτό έχεις ιντερνετ, οπότε γκούγκλαρε την κάθε έταιρία που φοράς και ψάξε μάθε συνθήκες εργασίας στη μαζική παραγωγή των ενδυμάτων σου για την κάθε μια. Η αλήθεια είναι πως πολλοί δε το κάνουμε αυτό. Δε μας νοιάζει βλέπεις. Σκοπός του ενδύματος για μας βλέπεις δεν πλέον να μας καλύψει τη σάρκα ή να μας κρατήσει ζεστούς. Έχει μπει κι ο σκοπός να'μαστε στυλάτοι. Και θα πληρώσουμε ό,τι κοστίσει γι'αυτό!... Υπερβολικό λες ε? Έστω, παμ(ε) παρακάτω τότε(ς).

 Παρατήρησε σε πολυσύχναστα ΔΗΜΟΣΙΑ σημεία/ στέκια, πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, παγκάκια ακόμα κι όταν υπάρχουν κάδοι απορριμάτων τα σκουπίδια είναι πιό πολλά απ'τους ανθρώπους. Παρατήρησε καπνιστές. Τσιγάρο, άναμμα, κάπνισμα, πέταμα, επανάληψη. Αν υπάρχει περίπτερο, κάβα ή/και σούπερ μάρκετ (που κλείνει στις 23:00 ή είναι 24ωρο) παρατήρησε τους ανθρώπους που καταναλώνουν. Χυμούς αναψυκτικά μπύρες πατατάκια κλπ πολλά που μου φέρνουν εμετό, τώρα. Ήπια/ έφαγα και η συσκευασία στο έδαφος... Οι πιό πολλοί δηλαδή.

 Έχεις δει πολλούς να σου εξηγούν γιατί αποφεύγουν/ μποϋκοτάρουν την αγορά προϊόντων κάποιων εταιριών? Όχι τόσο ε? Ναι, η αλήθεια είναι πως πιό πολύ μας νοιάζει να μάθουμε κάποια προσφορά παρά να μάθουμε κάποια γεγονότα που έχουν να κάνουν με εταιρίες τα οποία δε θα επέτρεπαν στη συνείδηση μας να μη μας σφυροκοπά όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε από αυτές (τις εταιρίες).

 Πιό πολλοί ξέρουν τι προσφέρουν τα ΙΚΕΑ πχ ή το ΠΛΑΙΣΙΟ, τα προϊόντα, υπηρεσίες, τιμές, προσφορές, τους τελευταίους καταλόγους. Πιό λίγοι ψάχνουν που πάνε τα λεφτά που τους δίνουμε, τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων τους, τις απολαβές τους τους και τα ωράρια τους, σε ποιά χώρα καταλήγουν τα λεφτά και τι σκοπό εξυπηρετούν εκεί. Πιό βαθιά θα πιάσουμε πάτο. Έχει καλό καιρό πάω για μία βουτιά. Αυτά. Γειά!

Υ.Γ.: Ωπ! Ωπ! Μη πιαστείς από ΙΚΕΑ και ΠΛΑΙΣΙΟ, πχ = παραδείγματος χάριν, ΌΧΙ προ Χριστού!

Παύλος - vlosp­­­a kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου