Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

33/08/2013


 Όλα κάποια στιγμή τελειώνουν. Η μέρα, ο ήλιος, αυτές οι γραμμές, εμείς οι ίδιοι, τα υπάρχοντα μας, τα όνειρα μας, τα συναισθήματα μας. Όλα. Και φυσικά το σκατοκαίρι. Καλοκαίρι συγνώμη, απλά τι αυτό, τι τα σκατά.. τα ίδια σκατά.

 Σκατά που λες. Φυσικά! Ειδικά αν είσαι από δαύτους που συγκεκριμένα σε αυτή την "σκληρή και δύσκολη εποχή" ΔΕΝ θες να τελειώσει το καλοκαίρι. Οι διακοπές σου, ο ήλιος ο ξυσαρχιδισμός στην πλαζ (ιδιωτική και μη), η απουσία παραγωγικής και δημιουργικής σκέψης, οι αξιολογήσεις που οφείλουμε να κάνουμε όλο τον χρόνο και ΔΕΝ έκανες, ειδικά ΤΩΡΑ (πιά).

 Αλλά μήπως αυτοί είσαστε? Ναι 2ο πληθυντικό, όχι 1ο, ΔΕ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ο ήλιος σου, μεγάλωσα στο χιόνι. Κρύωνα ανάμεσα σε (π)όσους κι ήμουν. Και πάμε πάλι σε εσένα "Ω μετρητή διασκέδασης και υπόδειξης του πως περνάει κανείς το καλοκαίρι". Πάμε γιατί πρέπει να βρούμε σε ποιό νησί κρύβεσαι και να ψάξουμε παρέα, ανίκανε, τους προβληματισμούς που έχωσες βαθιά στον κώλ, στο κεφάλι σου, με συγχωρείς, μυρίζουν το ίδιο, μου φαίνεται.

 Και όντως αυτοί είστε. Η μεγαλύτερη μερίδα αυτής της, πανέμορφης, χώρας που λες διακοπές θέλει. Και μάλιστα χωρίς να σταματήσουν, όταν θα έπρεπε, βάσει των "πρέπει" που ορίζει (αν όχι επιβάλλει) ο εκάστοτε Σαμαράς της χαζοκυβέρνησης. Σου επιβάλλει μνημόνια και θυσίες που, υποτίθεται, ΔΕΝ επέλεξες, εσύ. Τουλάχιστον όχι με τα λόγια σου και ίσως όχι μέχρι τώρα. Αλλά, οι πράξεις σου μαλάκα, γιατί μαλάκας είσαι το'παμε, για μένα, δεν υποδηλώνουν πως αξίζεις διακοπές. Τι πάει να πει γιατι? ΓΙΑΤΙ? Μα γιατί δεν αγωνίστηκες βρε Κορνήλιε! Δε κουράστηκες. Τα ξύνεις στην Αθήνα 9 μήνες και 3 μήνες το σκατοκαίρι θυμάσαι "πως πρέπει να τα ξύσεις κι αλλού, όπως όλοι, για να πάει καλά ο χειμώνας".

 Ο χειμώνας είναι μετά το καλοκαίρι. Σκατοκαίρι, μπερδεύτηκα, πάλι. Ναι, αυτό διαρκεί 6 μήνες, ο χειμώνας 3 κι υπάρχει κι η άνοιξη, όποτε το θυμάστε. Ναι χρειάζονται 3 μήνες αποτοξίνωσης απ'το ελληνικό καλοκαίρι για να ξεκολλήσει ο Έλληνας "καλοκαιριάκιας". Τι? Τα λέω λάθος? Λες? Τότε πες σου (και μου) γιατί βρε γίδι πηδάς το φθινόπωρο και γιατί αρνείσαι να τελειώσει το σκατοκαλοκαίρι σου? Σου και όχι όλων, γκεγκε?? Αυτά για σήμερα.

Καλό ό,τι θες, εγω θα ζήσω λίγο φθινόπωρο

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου