Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

(M)i-Phone with NoHome


 Ένα κύμα. Μπά. Μιά θύελλα! Ένα κύμα ρε είναι καλοκαιράκι στην Ελλαδίτσα το πιό όμορφο μέρος του κόσμου. Ή έτσι ήθελα πάντοτε να πιστεύω. Ίσως κι εσύ πάντοτε έτσι να ήθελες να πιστεύεις. Ίσως για κάτι άλλο. Όλα αυτά είναι η φαντασία μου. Κάτι χειροπιαστό?

 Περάστε παρακαλώ, απο εδώ. Ο δρόμος των αγορών. Η μόδα. Ο Αδάμ, το φύλο που φόραγε ήταν Τζιόρτζιο Χαρμάνη, όχι ότι κι ότι! Τα φύλα που κάλυπταν την Εύα ήταν κι αυτά κάτι παρόμοιο. Τι νόμιζες? Ποιά νόμιζες ότι ήταν η Εύα, όποια κι όποια? Γελασμένε. Παρά την κρίση του οικουμενικού ή μήπως οικονομικού μας συστήματος συνεχίζουμε ακάθεκτοι το δρόμο της αγοράς και της κατανάλωσης, πέρα απ'το σημείο της κάλυψης των αναγκών μας.

 Στο σημείο της κάλυψης των παράλογων επιθυμιών μας, να σημειώσω πως -κανόνας, γράφε- "Δεν είναι πως όσο ψωνίζεις νιώθεις ζωντανός. Όσο ψωνίζεις ξεχνάς πως κάποια στιγμή θα πεθάνεις". Ωραία. Ναι, ναι. Για την κάλυψη επιθυμιών, και μάλιστα παράλογων, θα ξεχάσω ανάγκες θα αρνηθώ την ύπαρξη ορισμένων προβλημάτων και θα αγοράσω πιστεύοντας πως δε θα πεθάνω ποτέ.

 Ήδη οι άστεγοι και οι "νεόπτωχοι" (όπως έμαθα χαρακτηρίζονται από πολλούς) αυξάνονται. Θυμάμαι ανθρώπους στο σχολείο, το στρατό, τη σχολή να θέλουν απλά να μπουν στο πρόγραμμα. "Να πιάσω δουλειά, σπίτι, γυναίκα, γάμος, παιδιά." Όσο ρομαντικό κι αν είναι, αμφέβαλε και ερεύνησε το, λέω εγώ.. Δε γνώρισα πολύ κόσμο με μεγάλη οικονομική άνεση.

 Απευθύνομαι σε εσάς. Τους παραπάνω. Με τα "απλά όνειρα" σας, τα "μικρά σας θέλω", τις οδηγίες ενός προϊόντος που είδατε πως παλιότερα "δούλευε". Πάντοτε όσο πιό κοντά στη μόδα, ήταν ρούχα, μαλλιά, προϊόντα ή και ιδέα. Τώρα τελευταία που κυρίως είναι προϊόντα καταλάβατε τίποτα ή ακόμα κάποιος άλλος φταίει, σας κλέβει? Φτάσατε να βρίσετε τα παλιότερα "μικρά σας θέλω" με μεγάλες κατάρες?

 Περιμένω να σας δω στο δρόμο. Δε ξέρω σε τι κατάσταση θα'μαι ο ίδιος όταν αυτό συμβεί. Ξέρω πως θα σας αναγνωρίσω χωρίς να δω πρόσωπα. Απλά θα δω έναν άστεγο με βρώμικα ρούχα, αρμάνι ή γκούτσι να μιλάει στο i-phone.

Υ.Γ. : Υποθέτω η ελεημοσύνη που θα ζητάτε σας θα πάει προς την αγορά κάρτας κινητού?

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου