Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο μάγκας


  Που όλα αυτά? Μα φυσικά στη φαντασία του καθενός! Ελεύθερα λοιπόν ο καθένας πλάθει.. τον εαυτό του.. στα μάτια του! Και στο νού του.. στα μάτια όλων, των άλλων. Πιό συγκεκριμένα δε γίνεται, γίνεται μονάχα απλά. Ο μάγκας ξέρει.

 Άλλη μία φορά που οφείλω να εξηγήσω παρακάτω τι ακριβώς εννοώ παραπάνω. Γνώριμες καταστάσεις. Όσο γνώριμος είναι και για τον καθένα ο μάγκας. Ο εν λόγω άνθρωπος αισθάνεται ξεχωριστός σε βαθμό που οφείλουν όλοι να ΜΗΝ το ξεχνάνε ΠΟΤΕ και φυσικά να του το αναγνωρίζουν, διαρκώς αν γίνεται ακόμα καλύτερα, για εκείνον. Όπλο του? Η αυταπάτη. Χρήση του όπλου? Το να εθελοτυφλεί συνειδητά (όση συνείδηση μπορεί να'χει δηλαδή..) στο μέγιστο βαθμό. Για τον ίδιο, για τους "άλλους", για την ίδια τη Ζωή! Ένα παράδειγμα : Απ'τον πάτο μπορείς να δεις περισσότερα αστέρια απ'ότι από μιά κορυφή. Έστω πως θες να πιάσεις ένα αστέρι. Για να φτάσεις στην κορυφή απαιτεί, χρόνο, υπομονή, πίστη, αντοχή κλπ. Ο μάγκας λοιπόν (ως μάγκας) δε μετακινείται βήμα απ'τον πάτο, μα "μακραίνει" το χέρι του. Ω ναι! Αυτό ακριβώς.

 Πιό σαφή παραδείγματα. Σε καιρούς "οικονομικής κρίσης", όπως βαφτίσαμε τους καιρούς της εποχής μας, που οι πιο πολλοί κάνουν οικονομίες και κόβουν "διασκέδαση" ο μάγκας δε κόβει τίποτα. Σε έναν επιπρόσθετο φόρο ο μάγκας θα βρεί τρόπο να μην πληρώσει. Ο μάγκας θα πάει διακοπές ο κόσμος να χαλάσει (2 γεγονότα μιλάω σοβαρά και ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να τα αρνηθεί!). Ο κόσμος χαλάει κι ο μάγκας είναι, ήδη, διακοπές. Οι πιό πολλοί μάγκες είναι απόγονοι του κύριου Πονηρίδη. Και οι πιό πολλοί μάγκες έχουν γρήγορο μηχανάκι, μεγάλη μαλαπέρδα και βαράνε. Πολύ. Ειδικά τους λίγους όταν εκείνοι υπερτερούν, κατά πολύ. Σε όλα ο μάγκας σε περνάει, είναι πιό γρήγορος, ωραίος, έξυπνος, έμπειρος, πληροφορημένος, "ψημένος". Είναι μάγκας. Εσύ (κι εγώ κι όλοι οι άλλοι όχι). Για τον μάγκα συνήθως μάγκες είναι μόνο όσοι είναι πιό μάγκες από αυτόν. Κουβέντα για την πρωτιά του στον πάτο μη σε δείρει και σου κάνει και τίποτα στην κοπέλα σου και το μηχανάκι σου, αν έχεις ακόμα δηλαδή.

 Και τώρα άσε τις μαγκιές. Κατάλαβες μάγκα μου ποιός είναι ο μάγκας?

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου