Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

And justice for All/ Πλάκα με κάνεις?


 Όλα καλά. Πολύ καλά βασικά. Εγώ μιά χαρά, ίσως κάποιοι άλλοι σκατά. Μα καλά να'μαστε να γινόμαστε όλο και πιό χάλια. Κι αν κάνουμε και καμιά μαλακία, θα πιούμε να ξεχάσουμε! Γιατί πάνω απ'όλα εμείς μαλακίες δε κάνουμε. Όχι, ποτές. Δε τα λέγαμε όταν πίναμε και χθες?

 2η παράγραφος. Χέστηκα. Μη τολμήσεις να αηδιάσεις, όχι, πριν αναλογιστείς για πόσα και τι πράγματα έχεις χεστεί κι εσύ! Και για πες αηδίασες τώρα? Άλλαξα γνώμη θα δοκιμάσω να γίνω πιό σαφής στην επόμενη, παράγραφο. Δοκιμή, δε κάνει κακό.

 Σήμερα. Ζωή. Αξίες. Γκεγκε? Αυτό το θαυμάσιο δημιούργημα του ανθρώπου, το κτίσμα με το περήφανο όνομα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ο τρόπος ζωής. Το σύστημα! ..Κάτι το σκατοχρήμα κάτι οι οικονομικές/ ταξικές διαφορές. Σκατά! Αν είχες χρήμα με το που γεύτηκες όσα μπορείς να έχεις/ κάνεις/ απολαύσεις/ καταναλώσεις έχοντας χρήμα, σαν τη Ζωή (ανόητε, κι εγώ..) φοβάσαι μη τα χάσεις. Αναφέρομαι στη μεσαία τάξη. Στην πλειοψηφία της. Οι μειοψηφίες διοικούν οι πλειοψηφίες εκφράζουν/ χαρακτηρίζουν. Η "χαμηλή τάξη" (όσο άσχημο μου φαινόταν όταν πρωτόδιάβασα, άλλο τόσο τώρα που το έγραψα...) στην πλειοψηφία της παλεύει να αποκτήσει όσα δεν έχει και σπανίως τα καταφέρνει. Κι η "υψηλή τάξη" (παράξενο, γελάω μα ξινά!) κάνει ό,τι χρειάζεται για να μείνουν τα πράματα ως έχουν, αν όχι να γίνουν καλύτερα για εκείνους, μόνο. Πιστεύω πως ο καθένας αποζητά ό,τι έχει στερηθεί ή στερείται. Χωρίς να θεωρώ λογική την ιστορία, την εξέλιξη της και τη ζωή που ζω/ ζούμε, καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα ήθελε να είναι όσο γίνεται πιό κοντά στην "υψηλή τάξη". Το ίδιο και αρκετοί αυτής της τάξης. Ξέρουν επίσης πως λόγω απουσίας μόχθου, κόπου και ιδρώτα δεν καν ικανοί οι ίδιοι να προστατεύσουν τους ίδιους και τις περιουσίες τους. Οπότε μισθώνουν έναν χαμηλότερης τάξης. Έξπυνο ε? γουάου. Ήδη η συνέχεια της γενικής (της πλειοψηφίας δηλαδή) αποδοχής της ύπαρξης χρημάτων για τις συναλλαγές πόρων και υπηρεσιών ήταν ο σπόρος για τον διαχωρισμό ανάμεσα στους "ένοικους της μεσαίας τάξης και κάτω". Θα σε πατήσω για να ανέβω πιό πάνω. Ακόμα και πάνω σε πτώματα.

 Το φλιτζάνι έχει χρόνια που γεμίζει νερό και χρόνια που βράζει. Κοχλάζει ακόμα. Όλα έχουν τη ρίζα τους βαθιά πίσω, κι όποιος της υψηλής τάξης το αντιλαμβάνεται αντιλαμβάνεται πως έτσι πρέπει να μείνουν τα πράγματα, και οι άνθρωποι του τα ορίζουν φυσικά. Δεν είναι μόνο το χρήμα είναι και τα επακόλουθα της χρόνια χρήσης του. Επαγγέλματα/ υπηρεσίες όπως :

Αστυνομία. Στρατός (βασικά η τεχνολογική του εξέλιξη, στρατοί υπήρχαν θεωρητικά απ'όταν υπήρχαν, ακόμα, ανεξερεύνητες περιοχές/ χώρες). Εισαγγελείς. Δικαστές και ιατρο-δικαστές. Δημοσιογράφοι. Πολιτικοί. Οι παπάδες με ενοχλούν, αλλά, δε κολλάνε εδώ. Και πόσοι άλλοι...

 Αλήθεια το σύστημα νοσεί? Όχι ο δημιουργός του? Δηλαδή αν αυτό το κείμενο κατά τη γνώμη σου νοσεί, νοσώ εγώ, όποιος (μπορεί να) συμφωνεί ή το κείμενο εν τέλει? Ή και τα 3? Ή (και ή μόνο) εσύ?

Παύλος - vlospa kasbe (με 90 πυρετό) -και δεν έχω κάνει εμετό!-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου