Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μέδουσες - Πέτρινοι και ρεί (καιροί)


 Σταυροφορίες. Του καθενός.. Ιδεολογικές...
-Γιατί πάλι σταυροφορίες του καθενός ρε'συ Παύλο όμως?
-Ίσως, γιατί τώρα θα επικεντρωθούμε στον κύριο εκφραστή της εκάστοτε σταυροφορίας και στα χαρακτηριστικά του.

Μέδουσα.


Ναι μέδουσα, αφού μετά τη λογοδιάρροια μέρος του ακροατηρίου είτε παραμένει άναυδο λόγω της οσμής, είτε "πετρωμένο" ώντας γυμνό ιδεολογικά αντιμέτωπο με την άρτια ιδεολογικά/πολιτικά εκπαιδευμένη και πληροφορημένη (όχι μορφωμένη) μέδουσα. Τον κύριο εκφραστή της κάθε ιδεολογίας, σταυροφορίας, έχει μάθει απ' έξω τους κανόνες, τις θέσεις και ΔΕΝ κάνουμε ποτέ, ΠΟΤΕ! Με πανοπλία σιγουριά, ενισχυμένη επίστρωση αυτοπεποίθησης, όπλα λόγια που δε σκοτώνουν, μα γιατρεύουν ή ξυπνούν (εξυγιαίνουν) το στόχο τους και την ασπίδα του απόλυτου αλάνθαστου, μπορεί με ένα βλέμμα/ μιά κουβέντα να πετρώσει/ μαγέψει (χειραγωγήσει- για λογαριασμό άλλου κιόλας, όχι απαραίτητα της μέδουσας, κι αυτή τσιράκι είναι) να ταξιδέψει τον θεατή/ακροατή πίσω. Πολύ πίσω, στην ιστορία, μιά εποχή, γνωστή (σε μένα) ως Πέτρινοι και Ρεί.

Πέτρινοι και ρεί


 Το θύμα, ναι τώρα τέλος οι ευγένειες, θύμα, μπήκες στη λέσχη των εκλεκτών από τον τάδε/ δείνα. Το θύμα λοιπόν, μαγεμένο, πετρωμένο από τα λόγια/ την εικόνα της μέδουσας τα λαμβάνει όλα σα φυσικά δεδομένα που για τους Χ, Ψ λόγους (αυταπάτες που με μεγάλη ευκολία μπορεί να δημιουργήσει κι ο ίδιος) αδυνατούσε να αντιληφθεί, μέχρι να τον "σώσει" η μέδουσα. Πέτρα. Γερή δε λέω, μα ακίνητη. Ένας θαυμάσιος εκθεσιακός χώρος για... ιστούς. Κάτι παρόμοιο και στο κεφάλι, καθώς ο έλεγχος των κινήσεων, δόθηκε αυτόβουλα, στη μέδουσα, και τη "σοφία" της... Τα πάντα ρεί, εκτός, από εκείνους, μάλλον το κάνουν άλλοι για εκείνους.

Καθρέφτης


 Κι όπως η μέδουσα κατατροπώθηκε με μία θέα του εαυτού της, του πως είναι στην πραγματικότητα, έτσι κι η δικιά μας μέδουσα μόνο απ'τον εαυτό της μπορεί να ηττηθεί. Σπάζοντας αυτό το ψεύτικο είδωλο που δημιούργησε στον καθρέφτη αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Απλά αναρωτιέμαι, όταν "χτίζεις", τόσους άλλους, πως να γκρεμίσεις τον εαυτό σου? ε, μέδουσα?

Παύλος - vlospa kasbe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου